Dubai

De meeste mensen kennen Dubai vooral van de bouwprojecten en wolkenkrabbers. Of misschien ben je er eens geland toen je een aansluitende vlucht had naar elders in de wereld. Maar deze oliestaat wordt steeds populairder onder toeristen. Het is een fascinerende plek vol tegenstellingen, maar waar je meer dan welkom bent. De stad ademt luxe en kan je van alles voorzien, zo lang je niet bang bent je portemonnee te trekken. Maar ook als je niet superrijk bent kun je tegenwoordig Dubai leren kennen. Wie van moderne architectuur met een traditionele ondertoon houdt kan geen betere bestemming voor je vakantie vinden.

Over Dubai

De historie van Dubai als plaats gaat niet erg ver terug, maar rond de 16e eeuw ontstond er een belangrijke handelspost aan de Perzische Golf. Toen er in 1966 aardolie gevonden werd betekende dit een explosieve toename in inkomsten voor het toen nog kleine emiraat Dubai. In 1971 vormde het samen met 6 andere emiraten de Verenigde Arabische Emiraten. Het woestijnland kenmerkt zich door een enorme rijkdom en vele grote bouwprojecten. Ook de bekende baggerprojecten, waarbij er in allerlei vormen eilanden worden gevormd, zijn bekende prestigeprojecten. Het land is Islamitisch, maar geldt als een van de ruimdenkendste in de regio, wat een positieve uitwerking heeft op het westerse toerisme.

Bezienswaardigheden

De stad is een bezienswaardigheid op zichzelf. Je bent omgeven door enorme wolkenkrabbers, terwijl de peperdure sportauto’s om je heen rijden. Dubai is een stad van superlatieven: grootste wolkenkrabber, grootste fontein, grootste aquarium, grootste winkelcentrum. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was kun je natuurlijk op bezoek gaan bij ’s werelds meest luxe hotels, of de kunstmatig aangelegde palmeilanden bezoeken. Voor de shopaholics is Dubai ook de place to be, want werkelijk ieder merk is te vinden in de enorme winkelcentra. Ben je alle rijkdom zat? Ga dan op woestijnsafari om een heel andere kant van het land te zien.

Klimaat

Het zal je niet verbazen dat Dubai een woestijnklimaat heeft. Tussen april en november ligt de gemiddelde temperatuur boven de 30 graden en in juli en augustus ligt dit zelfs boven de 40 graden! Het is dan ook af te raden het land te bezoeken in deze periode, of anders zeer goed voorbereid op pad te gaan. Het regent eigenlijk nooit in Dubai, met af en toe een uitzondering. De zon is altijd een factor, die schijnt lang, vaak en hard. Zorg dat je je goed bedekt en goed smeren met zonnebrand. De woestijnhitte heeft een voordeel: overal is airconditioning!