Curaçao

Steeds meer vakantiegangers weten de weg naar Curaçao te vinden. Na een vlucht van 9 uur vanaf Schiphol land je op dit tropische paradijs. Je zult in het Nederlands welkom geheten worden en er heerst een ontspannen vibe. De weg naar het strand is nooit lang en dat is dan ook waar je je het beste kunt vermaken op Curaçao. En of je dat actief wilt doen of juist heel rustig is volledig aan jou. Je kunt de hele dag aan het strand liggen, of de zee verkennen en allerlei activiteiten ondernemen. Maar je kunt ook historisch Curaçao gaan verkennen.

Over Curaçao

Curaçao is het grootste van de ABC-eilanden. Samen met Aruba en Bonaire vormde het een deel van de Nederlandse Antillen. Sinds oktober 2010 heeft een zogeheten status aparte als land in het koninkrijk Nederland. Curaçao ligt in de Caribische Zee en ligt dicht bij de kust van het Zuid-Amerikaanse Venezuela. In de hoofdstad Willemstad zijn de Nederlandse invloeden duidelijk te zien in de kenmerkende bouwstijl die Willemstad de titel ‘het tropische Amsterdam’ heeft opgeleverd. Het Nederlandse slavernijverleden speelt een prominente rol in enkele musea en historische gebouwen.

Bezienswaardigheden

Het slavernijverleden wordt goed in beeld gebracht in het slavernijmuseum en is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun vakantie op Curaçao. Maar de stranden zijn de echte publiekstrekkers. Als je op zoek bent naar een echte tropische ervaring is dit eiland een perfecte keuze voor jou. Er zijn maar liefst veertig stranden in uiteenlopende vormen. Dit verschilt van witte stranden met palmbomen en een azuurblauwe zee, tot een kleine besloten inham in de rotsen. Liefhebbers van natuur kunnen het Christoffelpark bezoeken en de Christoffelberg beklimmen. En in het water van de Caribische Zee kun je zwemmen, snorkelen, duiken en varen. En wie weet kom je er ook nog dolfijnen tegen!

Klimaat

Curaçao kent een echt tropisch klimaat. De dagtemperaturen liggen altijd tussen de 28 en 34 graden. Het is er ook bijna altijd zonnig. 34 graden is warm, maar die warmte wordt meestal iets teruggedrongen door de koele passaatwinden. De wind speelt een belangrijke rol, want zodra het windstil wordt schiet de gevoelstemperatuur omhoog en doen de meeste Curaçaoënaars het rustig aan. En dat is aan te bevelen bij dergelijke temperaturen. Het regent slechts sporadisch op het eiland, vooral tussen september en december. Hoewel er orkanen voorkomen in de regio, is de ligging van Curaçao dusdanig dat het nooit echt getroffen wordt.


curacao pontjesbrug