Côte d’Azur

De populaire Franse vakantiestreek Côte d’Azur is beroemd om zijn fantastische badplaatsen, uitgebreide stranden, Hollywoodsterren, luxe hotels, maar vooral de azuurblauwe zee waar hij zijn naam aan ontleent. Veel Nederlanders noemen het ook wel de Côte te duur, maar een slimme vakantieganger weet de valkuilen van deze vakantiebestemming te ontwijken om zo van deze prachtige regio te kunnen genieten. En er is zoveel om van te genieten. De Franse Middellandse Zeekust is filmisch mooi, en de Franse keuken is niet voor niets wereldberoemd, evenals de wijnen. Tel daar een prettig klimaat bij op en je hebt het recept voor een topvakantie.

Over de Côte d’Azur

In het zuidoosten van Frankrijk vind je de Côte d’Azur, die tegen de Italiaanse grens aanligt en uitkijkt over de Middellandse Zee. De naam betekent letterlijk Azurenkust, vernoemd naar het azuurblauwe water van de Middellandse Zee. De Côte d’Azur bevat enkele van de bekendste badplaatsen ter wereld, waaronder het illustere Saint Tropez en Cannes. Het prinsdom Monaco bevindt zich ook in deze streek. De grootste stad is Nice, waar zich ook het dichtstbijzijnde commerciële vliegveld bevindt. Veel bekende historische schilders kwamen naar de Côte d’Azur om het te schilderen en inspiratie op te doen, en als je het met je eigen ogen ziet, weet je gelijk waarom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marseille (@topmarseillephoto) on

Bezienswaardigheden

De grootste attractie van de Côte d’Azur is de Middellandse Zee en de vele stranden die er aan liggen. De kustlijn is maar liefst 400 kilometer lang en biedt de ruimte aan de vele toeristen die het komen bezoeken. De steden Nice, Saint Tropez en Cannes en het prinsdom Monaco zijn unieke plaatsen om te bezoeken. De laatste drie zijn wel erg duur en luxueus, dus kijk even op de prijslijst van de bars en restaurants voor je gaat zitten. Maar ook voor de toerist met de smallere portemonnee is de regio filmisch mooi, en daar kan iedereen van genieten.

Klimaat

In het zuidoosten van Frankrijk kennen ze zeer veel zonuren. De Côte d’Azur ziet maar liefst 300 dagen per jaar zon! Tussen mei en oktober is de temperatuur gemiddeld hoger dan 22 graden. En wanneer het hoogzomer is liggen de gemiddeldes rond de 28 graden. Hiermee is het koeler dan andere bekende strandgebieden in Europa, maar dit wordt door veel mensen als zeer aangenaam ervaren. De zomers zijn doorgaans vrij droog, met af en toe een fikse bui. De Middellandse Zee zorgt naast een prachtig uitzicht ook voor een prettig klimaat. Het lekkere weer is één van redenen waarom een vakantie naar Frankrijk nog altijd erg populair is.