Mallorca

Mallorca is één van de meest populaire vakantieeilanden van heel Europa. In de Middellandse zee, ten oosten van het vasteland van Spanje, vind je dit eiland dat op zo’n twee uur vliegen van Nederland ligt. Het eiland Mallorca biedt jou alle mogelijkheden om een hele veelzijdige vakantie te vieren. Of je nu op zoek bent naar zon, zee en strand of naar een hele actieve vakantie, alles kan hier. Rond het hele eiland vind je prachtige baaien en stranden. Ook kom je de leukste en gezelligste steden tegen op het eiland waar je tijdens jouw vakantie kunt verblijven, en met een huurauto verken je Mallorca op een hele leuke manier.

Palma de Mallorca

De grootste stad van het eiland is Palma de Mallorca. Deze stand ligt in het zuiden van het eiland, pal naast het vliegveld. Het is een zeer populaire badplaats en een centrum waar gezelligheid en cultuur samenkomen. Blikvanger van deze stad is de grote kathedraal genaamd La Seu, die je van ver zit lieggen. Deze kathedraal is gebouwd in de 13e eeuw en een bezoek aan deze kathedraal is erg indrukwekkend. De stad heeft daarnaast een zeer gezellig plein met allerlei winkeltjes, restaurants en bars. Dit plein heet Plaza Mayor. Wie even wil genieten van een gezellige stad tijdens de vakantie op dit mooie eiland, kan een bezoekje brengen aan Palma de Mallorca.

Veel mooie stranden

Het eiland Mallorca staat onder andere bekend om haar grote variatie een prachtige stranden. Rondom het eiland vind je ruim 200 stranden, waar je als toerist kunt komen. Het ene strandje is nog mooier dan het andere. Het eiland heeft verschillende baaien die er allemaal erg romantisch uitzien. In het zuiden van het eiland, tussen El Arenal en Palma de Mallorca vind je een groot uitgerekt strand, waar veel toeristen liggen. Verspreid over het eiland zie je echter kleinere strandjes die wat beter verborgen liggen. Als je een auto huurt op Mallorca kun je in een dag verschillende van deze mooie baaitjes afgaan, en genieten aan de de bijbehorende stranden.

Authentieke dorpjes

Het eiland Mallorca ligt vol met prachtige, authentieke dorpjes die nog niet zo ontdekt zijn door toeristen. Een voorbeeld hiervan is het bergdorp Valldemossa. Het is een zeer groene stad waar je onder andere lijfbomen en amandelbomen tegenkomt. Het kleine centrum van de stad is totaal niet toeristisch maar wel een genot voor het oog. De echte Spaanse gastvrijheid ga je hier optimaal beleven. Een andere leuke bestemming is Port de Pollenca, in het noordoosten van Mallorca. Een klein, gezellig dorp met een kleine jachthaven. Dagelijks komt hier verse vis binnen die jij ’s avonds op je bord hebt in één van de knusse restaurantjes.

Veelzijdige vakantie op Mallorca

Wie denkt dat Mallorca een bestemming is waar je de hele dag alleen maar op het strand kan liggen, heeft het mis. Natuurlijk kun je op het eiland genieten van een prachtig strand en ’s avonds van het gezellige nachtleven, maar Mallorca is veel meer dan dat. Een veelzijdig vakantieeiland waar al jarenlang verschillende Nederlandse vakantievierders met plezier terugkeren.