Ibiza

Ten oosten van het vasteland van Spanje vind je het wonderbaarlijke eiland Ibiza, het eiland waar alles kan. Wat je ook zoekt in een vakantie, op Ibiza ga je het ongetwijfeld vinden. Ibiza is een eiland wat ten zuiden van Mallorca ligt en waar je het ultieme vakantiegevoel kunt krijgen. Prachtige badplaatsen, nog mooiere baaien en stranden en prachtige natuurgebieden om te verkennen. Op slechts twee uur vliegen van Nederland ligt dit prachtige eiland dat al jarenlang veel bezocht wordt door toeristen van over de hele wereld. Een vakantie op Ibiza zul je niet snel vergeten.

Onbeschrijfelijk mooie natuur

Wat niet iedereen weet is dat het eiland Ibiza een eiland voor prachtige natuur is. Aan de kustgebieden vind je prachtige stranden, die erg gevarieerd zijn. Van uitgerekte stranden tot rotsachtige baaien met romantische strandjes. Wat verder het binnenland is kom je prachtige, ruige natuur tegen. Mooie bossen in de heuvelachtige streken op Ibiza zijn hier geen uitzondering. Als je van wandelen houdt dan zit je hier goed, want wandelen door deze prachtige gebieden is toch heel wat anders dan de Nederlandse bossen. Het hoogste punt van het eiland is de Puig de Missa, van waar je een prachtig uitzicht hebt over de rest van het eiland.

Genieten in Ibiza-stad

De grootste stad van het eiland is Ibiza-stad. Deze stad ligt in het zuiden van het eiland, naast het vliegveld. De stad kent twee verschillende kanten. Aan de ene kant heb je het historische centrum, waar je de kunt genieten van huisjes in de oude Spaanse stijl en monumentale panden. Aan de andere kant kent Ibiza-stad een zeer gezellig centrum, met veel pleinen vol restaurants, bars en winkeltjes. In de avond of nacht kun je hier ook terecht voor een gezellige avond. Het bruisende nachtleven van Ibiza is voornamelijk hier te vinden. Je hebt de plekken voor het uitkiezen waar je kunt gaan dansen op de leukste muziek of genieten van een heerlijke cocktail.

Playa d’en Bossa

Een andere zeer populaire bestemming op Ibiza is Playa d’en Bossa. Deze badplaats ligt in het zuiden van het eiland en is helemaal gericht op vakantiegangers. Iedereen doet er hier alles aan om jouw vakantie om te toveren naar een topvakantie. Je vindt hier een prachtig, uitgerekt strand met een gezellige boulevard. Het centrum van de stad zit vol met leuke winkeltjes en mooie hotels. Je zult hier ongetwijfeld een heerlijk vakantiegevoel gaan krijgen. Playa d’en Bossa is bovendien een heerlijke plek voor liefhebbers van watersport. In de baai van de stad kun je onder andere surfen onder begeleiding van echte professionals.