Costa Brava

De Costa Brava is een regio in het noorden van Spanje. Zo’n 200 kilometer lange kustlijn die loopt van de grens met Frankrijk tot aan de badplaats Blanes. De regio is erg populair onder vakantiegangers uit heel Europa en staat bekend om haar leuke badplaatsen, mooie campings en hotels en om de omgeving waar van alles te zien en te beleven is. Het is niet voor niets dat ook Nederlandse vakantiegangers ieder jaar weer graag terugkeren naar deze regio in het noorden van Spanje.

Kamperen aan de Costa Brava

Veel toeristen trekken naar deze regio om heerlijk te kamperen. De Costa Brava staat namelijk bekend om haar vele campings in alle soorten en maten. Van kleine, knusse campings tot aan grote campings met alles er op en er aan. In de zomervakantie trekken dan ook veel Nederlands met hun caravan of camper naar de Costa Brava, om daar een aantal weken te genieten van zon, zee en strand. Een aantal bekende campings in deze regio zijn El Delfin Verde in Toroëlla de Montgri, Camping Cala Gogo in Platja d’Aro en Camping Castell Montgri in Estartit. Op de campings aan de Costa Brava kun je er vaak voor kiezen om een lege plek te reserveren om daar je caravan of tent uit te stallen, of om voor een kant en klare oplossing zoals een stacaravan te kiezen.

Badplaatsen

Aan de Costa Brava liggen verschillende gezellige badplaatsen, waar jij heerlijk vakantie kunt vieren. Deze steden zijn helemaal gericht op het toerisme. Je vindt hier voldoende hotels en campings waar jij tijdens je vakantie kunt verblijven. Ook hebben de meeste badplaatsen een mooie boulevard, gezellig centrum en voldoende gelegenheden voor een hapje of drankje. Wij zetten de leukste badplaatsen in deze regio voor je op een rij. Om deze badplaatsen allemaal te ontdekken en dus een mooie rit door de regio te maken, is een huurauto een aanrader. Zo kun je op je eigen tempo deze prachtige regio ontdekken.

  • Estartit
  • Palamos
  • Platja d’Aro
  • Tossa de Mar
  • Blanes

Bereikbaarheid

Deze regio is vanuit Nederland goed bereikbaar. Vanuit Nederland is het ongeveer 1.400 kilometer rijden voordat je op je vakantiebestemming aankomt. De regio is echter ook goed bereikbaar met het vliegtuig. Vanuit Eindhoven Airport gaat er de hele zomer lang vluchten naar het nabij gelegen vliegveld van Girona. Vanuit hier kom je in maximaal een uurtje aan op jouw bestemming aan de Costa Brava. Vanaf dat moment kun je beginnen met het genieten. Een koud drankje op één van de mooie stranden staat op je te wachten.