Benidorm

Benidorm is een Spaanse badplaats die al jaren erg populair is onder vakantiegangers van jong tot oud. Zowel in de zomer als in de wintermaanden is deze stad een populaire bestemming. In de zomer komen toeristen hier heerlijk genieten van zon, zee, strand en veel gezelligheid. De lange kust van Benidorm ligt dan vol met mensen die genieten van hun welverdiende vakantie, en maken er ’s avonds aan de boulevard een gezellige avond van. De stad kent een lange boulevard en winkelstraat waar je flink kunt shoppen maar ook kunt eten of drinken bij één van de vele gezellige restaurants en bars. Dus welke maand van het jaar het ook is, een vakantie naar Benidorm kan altijd.

Strandvakantie naar Benidorm

Benidorm heeft twee grote zandstranden die erg populair zijn onder toeristen. De namen van deze stranden zijn Playa de Levante en Playa de Poniente. Deze twee stranden worden van elkaar gescheiden door een kaap. Bovenop deze kaap vind je een mooi plein, van waar je uitzicht hebt op beide stranden. Wat opvalt aan beide stranden is de levendige omgeving rondom de stranden. Aan beide stranden vind je een gezellige boulevard, en het uitzicht op de vele hotels die hier te vinden zijn. Aan het strand van Benidorm ligt de bekende promenade Paseo Maritimo, waar je heerlijk kunt wandelen en kunt stoppen voor een verfrissend drankje.

Omgeving van Benidorm

Soms kan het in Benidorm wat druk overkomen, en wie even wil ontspannen aan deze drukte doet er goed aan om de omgeving van de stad te ontdekken. In de buurt van Benidorm vind je bijvoorbeeld het Sierra Helada nature Park. Dit is een natuurpark waar je onder andere moerasgebieden en kale vlaktes ziet die kenmerkend zijn voor deze regio. Om de stad heen liggen bovendien verschillende berggebieden, die het uizicht van de regio bepalen. Als je een huurauto hebt en de regio gaat verkennen, kom je op de mooiste plekken. Zo kun je onder andere de watervallen en bronnen van El Algar tegenkomen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Benidorm (@benidorm_turismo) on

Bereikbaarheid

Als je op vakantie naar Benidorm gaat, kun je prima met het vliegtuig gaan. Het nabij gelegen Alicante beschikt over een vliegveld, waar je naar toe kunt gaan vanaf verschillende Nederlandse vliegvelden. Vanuit hier is het ongeveer een klein half uurtje rijden naar Benidorm, waarna jij kunt beginnen aan je welverdiende vakantie. Vanuit Nederland is het ongeveer 2000 kilometer rijden. Dat is voor veel mensen té ver, waardoor een vlucht naar deze zonovergoten vakantieregio geen overbodige luxe is.