shipwrech beach

Shipwreck Beach; dé trekpleister van Zakynthos

Zakynthos is wellicht niet het eerste eiland waar je aan denkt als je op vakantie naar Griekenland wil, maar het is zeker de moeite waard. Dit eiland biedt niet alleen een vakantie vol zon, zee, strand en genieten van Griekenland, maar er valt veel te zien en te beleven. Één van de hoogtepunten van het eiland is Shipwreck Beach, een verlaten strand aan de westkust van het eiland. Het eiland staat bekend om het grote verlaten schip dat op dit kleine strand is aangespoeld. Het strand wordt omringd door enorm hoge rotswanden, en is daarmee een echte trekpleister voor toeristen. De combinatie van het strand, de omgeving én het schip zorgt ervoor dat er dagelijks veel toeristen een kijkje komen nemen bij dit prachtige plekje.

Foto’s maken

Niet alleen op het strand is het heel mooi, ook erboven valt veel te zien. Je hebt namelijk vanaf de bovenkant van de rotsen een prachtig uitzicht op het verlaten strand. Vanaf deze plek worden er dan ook veel foto’s gemaakt, met daarbij het schip op de achtergrond. Het strand wordt op veel websites genoemd als één van de mooiste stranden van Europa, en het is dan ook niet gek dat mensen dit strand met de fotocamera willen vastleggen. Een bezoek aan Zakynthos is dus niet compleet wanneer je hier een foto gemaakt hebt.

Het verlaten schip

Het is niet helemaal duidelijk hoe het verlaten schip op Shipwreck Beach terecht is gekomen. Wel staat vast dat het schip tussen 1970 en 1980 is aangespoeld op dit strand is aangespoeld. Het verhaal dat door de lokale gidsen verteld wordt, is dat het schip gevuld was met illegale smokkelwaar, maar door de slechte weersomstandigheden niet de plaats van bestemming heeft kunnen bereiken. Hierna spoelde het schip aan op dit iconische strand, waarna de lokale bevolking het schip heeft leeggeroofd. Het schip is nooit meer weggehaald en is vandaag de dag een grote toeristische attractie.


Geef een reactie