boot culinair

Maak van jouw vaartocht een culinair uitje

Een perfecte dag op het water is natuurlijk niet compleet zonder heerlijke hapjes. Ben je van plan om binnenkort een sloep te huren in Amsterdam? In dit artikel kan je vast wat inspiratie opdoen voor de beste terrasjes en restaurants om aan te meren.

Over de jaren is onze hoofdstad uitgegroeid tot een van de meest culturele steden in de westerse wereld. Zat culinaire hotspots dus voor een heerlijk hapje, een verkoelend drankje, of een verfrissend ijsje!

Culinaire hotspots waar je echt wil aanmeren

Varen op een lege maag is natuurlijk geen goed idee en vragen om zeezieke moeilijkheden. Gelukkig zijn er in Amsterdam zat culinaire hotspots waar je kunt aanmeren voor een lekker hapje. Voor een goed begin van je dag meer je aan bij drijvend restaurant Florya, ter hoogte van het Bos en Lommerplein. Daar staat elke morgen een onbeperkt Turks ontbijtbuffet klaar.

Nog meer lekkers

Daarna vaar je richting de stad, via het Erasmuspark ga je de Admiralengracht af en ga je voor een lekker kopje koffie naar het steiger terras van bar Radijs. Hierna ga je richting Schinkel. Barbecuekeet Braai is pas om 16.00 uur open. Goed om te onthouden, mocht je later zin hebben in geglazuurde ribs of Zuid-Afrikaanse biltong.

Meer culinaire favorieten

Bij eetcafé Lennep kan je terecht voor simpele broodjes of een tostietje. Na een bocht naar links ruik je de Surinaamse hapjes van Waterkant. Let op: je mag hier niet aanmeren, maar je kunt even iemand van boord laten gaan voor afhaalbakabana of -bakkeljauwkroketjes.

Sluit de dag lekker af

Voor een echt goed avondmaal dobber je iets verder en ga je links bij de Hugo de Grootkade, voor Mexicaans-Koreaanse taco’s van Flora. Is dat te experimenteel? De Kantonese Chao Fang maakt op het Haarlemmerplein dumplings met pindasambal: ideaal en heerlijk meeneemeten. Pro-tip: de kade is hier erg hoog. Leg de boot dus neer aan de andere kant van het kruispunt.

Dus ben je van plan een sloep te huren in Amsterdam, vergeet dan niet langs (een van) deze culinaire hotspots te gaan. Hieronder vind je ze allemaal nog even op een rijtje:

  • Drijvend restaurant Florya
  • Bar Radijs
  • Babecuekeet Braai
  • Eetcafé Lennep
  • Waterkant
  • Mexiaans-Koreaans Flora

Geef een reactie