rondreis vakantie

Landen die je het best rondreizend kunt ontdekken

Nederland is maar een klein landje, dat je binnen een paar dagen met gemak grotendeels ‘gezien’ kunt hebben. Dat geldt over het algemeen niet voor de landen waar we graag heen reizen. Er zijn veel landen die zo groot en zo divers zijn als het gaat om natuur en cultuur, dat een rondreis de beste manier is om ze te ontdekken.

Indonesië: welke van de 16.056 eilanden wil je zien?

Een rondreis Indonesië is populair onder Nederlanders. Natuurlijk komt dat deels doordat veel Nederlandse families op welke manier dan ook verbonden zijn met deze eilandstaat. Daarnaast zijn rondreizen Indonesië populair omdat het land ten eerste te uitgestrekt is om vanaf 1 vaste locatie te bezoeken. Er zijn 16.056 eilanden, en al wil je slechts een fractie van het land, en van al die eilanden gezien hebben, rondreizen is een must.

Ook kent Indonesië veel verschillende culturen en heeft het land een rijke historie. Het prettige aan georganiseerde rondreizen is dat deze, zeker als je kiest voor een groepsreis, vaak inclusief reisleiding zijn. Deze lokale experts kunnen je alles vertellen over de omgeving, en laten je precies die plekken zien die echt de moeite waard zijn. Dat scheelt veel tijd en energie, en zorgt ervoor dat je veel gemakkelijker extra excursies en andere activiteiten kunt ondernemen.

De USA: een wereld op zich

Ook de USA, Amerika is een land dat niet vanaf slechts 1 locatie gezien kan worden. Het is bijna een wereld op zich, zo groot is het land en zo gevarieerd is het landschap. Zelfs als je ervoor kiest om slechts 1 of 2 van de 50 staten te bezoeken, is rondreizen bijna een must om echt alles te zien wat je zou willen.

Veel mensen dromen van een rondreis die dwars door Amerika gaat, van de ene naar de andere kust. Een flinke trip, maar wel eentje waarop je het landschap iedere dag ziet veranderen. Waar je wereldsteden af kunt wisselen met kleine, all American stadjes en prachtige nationale parken.

Australië: ver weg, maar de moeite waar

Als je de tijd en moeite neemt om de lange vliegreis naar Australië te maken, dan is het zonde om vervolgens op 1 plek te blijven en slechts een fractie van het land te zien. Vooral rond de kusten vind je hier bijzondere steden met afwisselende architectuur en prachtige stranden. Het binnenland in gaan kan natuurlijk ook, zeker als je wilt genieten van eindeloze stukken land zonder bebouwing. Je voelt je bijna alleen op de wereld! Een reis naar Australië wordt vaak aangevuld met een bezoek aan Nieuw-Zeeland, ook al zo’n land dat je het best kunt ontdekken door rond te reizen.

 

Geef een reactie