Toscane

De Italiaanse streek Toscane wordt vaak gebruikt als ideaalbeeld van genieten. In allerlei foto’s en video’s zie je de zon boven de glooiende heuvels van de pittoreske regio. Geen wonder dat er jaarlijks mensen hun vakantie vieren in deze heerlijke regio. En er is heel wat te kiezen, want er is een lange kuststrook met stranden, het schilderachtige binnenland, en de historische plaatsen als Florence, Pisa en Siena. Tel daarbij op het prettige klimaat en de wereldberoemde Italiaanse keuken en je hebt een recept voor een geweldige vakantie.

Over Toscane

Deze regio bevindt zich in het midden van Italië, met een westelijke kuststrook. Wereldwijd staat het te boek als een van de bekendste en populairste regio’s van Italië. Deze populariteit begint bij het landschap, met zijn glooiende groene heuvels met ceders en olijfbomen. En vergeet de uitgestrekte velden met wijnranken niet, want de beroemde Chianti kent hier zijn oorsprong. De Toscaanse steden zijn historisch belangrijk, met name de hoofdstad Florence. Tijdens de 14e, 15e en 16e eeuw was dit de evenknie van Rome in de Renaissance. De familie De’ Medici legde de basis van het succes van Florence en de rest van Toscane. Het succes is nog steeds terug te zien in de vele historische gebouwen en kunstschatten die de streek herbergt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emil Čelustka (@ecelustka) on

Bezienswaardigheden in de regio

De historische steden van Toscane zijn bekende publiekstrekkers. De Duomo van Florence is een wereldberoemd gebouw, net zoals zijn museum Galeria Uffizi en de brug Ponte Vecchio. Maar ook andere plaatsen in de regio zijn een bezoek waard, zoals de welbekende toren van Pisa, of het Piazza del Campo in Siena waar de paardenraces worden gehouden. De beste manier om de streek te verkennen is per auto. Je rijdt door de het prachtige heuvelachtige gebied en stopt bij de lokale wijnboer, of die leuke trattoria. En ondertussen trekken de mooiste scenes aan je voorbij.

Klimaat in Toscane

Toscane kent een mediterraan klimaat. Dit kenmerkt zich in deze regio door de natte winters, wisselvallige lente en herfst, en warme en droge zomers. Mensen realiseren zich niet vaak dat de gemiddelde temperatuur in juli 29 graden is. Dit betekent dat het dus vaak warmer is dan dat. Mocht je de historische steden willen bezoeken, kies dan een minder warme maand. Maar als je de Toscaanse stranden opzoekt zijn dat de perfecte temperaturen. Het late voorjaar en de nazomer zijn voor veel mensen de beste tijd voor een bezoek aan Toscane, om optimaal te genieten van het mooiste landschap ter wereld.