Sardinië

Het Italiaanse eiland Sardinië is net iets kleiner dan Sicilië, en is net iets minder populair als vakantiebestemming. Maar is dat wel terecht? De zomers op Sardinië zijn vaak warmer dan die op Sicilië. Daarnaast zul je in de drukste zomermaanden als juli en augustus minder toeristen uit Europa, maar meer Italianen om je heen hebben op Sardinië. Met zijn eigen taal, het Sardisch, en zijn eigen smakelijke keuken is een vakantie naar dit eiland een totaal andere ervaring dan het vasteland van Italië. Dus of je nu gaat voor ontspanning, cultuur, natuur of een sportieve vakantie: Sardinië zal je niet teleurstellen.

Over het eiland

Sardinië ligt in de Middellandse Zee, ten zuiden van het Franse eiland Corsica. Met iets meer dan 24.000 km² is Sardinië een fractie kleiner dan Sicilië. Het is een autonome regio binnen Italië. De unieke cultuur van het eiland komt door de vele volkeren die het hebben bewoond in het verleden. De sporen van deze volkeren zijn overal te vinden en vormen enkele van de grote trekpleisters van het eiland. Dit naast de grote aantrekkingskracht van de vele stranden en het mooie weer, gecombineerd met de Italiaans-Mediterraanse keuken en levensstijl.

 

alghero sardinie

Bezienswaardigheden op het eiland

In de eerste plaats komen veel mensen naar Sardinië voor de prachtige stranden en het warme zomerweer. Als je graag een ontspannen strandvakantie hebt met veel zon dan is het een topbestemming. Maar als je er ook op uit wilt trekken dan kun je genoeg doen. Een bijzondere bezienswaardigheid zijn de grotten van Neptunus bij het plaatsje Alghero. Deze druipsteengrotten zijn een absolute must-see als je Sardinië bezoekt. De hoofdstad Cagliari is een prachtige stad om te zien met zijn historische bouwwerken, maar ook een prachtige stad om de vele lokale specialiteiten te proeven in de vele restaurants, of een lokale trattoria.

Het klimaat

Zonliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Sardinië: tussen mei en september is er een hoge zonzekerheid en valt er nauwelijks regen. De temperaturen stijgen in het midden van de zomer vaak tot boven de 30 graden. Het is dus wel zaak om hier rekening te houden bij het plannen van je vakantie. Voor een strandvakantie zijn dergelijke hoge temperaturen perfect, maar voor culturele uitstapjes, een sportieve vakantie, of een citytrip naar Cagliari is dit waarschijnlijk te warm. Aan de andere kant, vroeg of laat in het vakantieseizoen kun je op dit Italiaanse eiland goed toeven, met comfortabele temperaturen boven de 24 graden.