Kos

Kos is een heel populair vakantieeiland, dat onderdeel uitmaakt van de eilandengroep Dodekanesos. Al jarenlang komen Nederlandse toeristen naar dit zonovergoten eiland om te genieten van een welverdiende vakantie in de Griekse zon. Het eiland is heel veelzijdig, en heeft de toeristen heel veel te bieden. Het eiland kent verschillende leuke en gezellige badplaatsen waar veel hotels en resorts op je staan te wachten. Vanuit Nederland is het goed bereikbaar met het vliegtuig, en er zijn meerdere touroperators die kant en klare vakantiereizen in de aanbieding hebben voor je. Een vakantie op dit eiland zal je zeker goed doen, als je op zoek bent naar zon, zee, strand en een geweldige tijd in Griekenland.

Kos-stad

De hoofdstad van het eiland is Kos-stad, een stad helemaal in het noorden van het eiland. In deze stad wonen de meeste inwoners van het eiland, en is ook de meestbezochte stad onder toeristen. Kos-stad ligt aan een hele mooie haven en een prachtig strand, ideaal voor zonaanbidders. Om dit strand heen vindt je een heel gezellig centrum, met vele winkeltjes en restaurants. Bovendien heeft de stad ook een historisch gedeelte, waar je elementen uit de Griekse oudheid kunt terugzien. Het is een echte aanrader om een wandeling door dit oude gedeelte te maken. Je zult je ogen uitkijken in deze omgeving.

Authentieke dorpjes

Kos heeft naast Kos-stad nog veel meer leuke steden en dorpen waar je heen kunt geen. Met name aan de kilometers lange kustlijn kom je de meest authentieke dorpjes tegen. Veel toeristen kiezen er voor om met een huurauto het eiland te gaan verkennen, en zo een rondje langs deze dorpjes te maken. Voorbeelden van dorpen waar je langs kunt gaan zijn Kefalos, Zia en Kardamena. Het eiland heeft een totale lengte van ongeveer 40 kilometer, dus binnen een dag kun je een groot deel van het eiland gezien hebben.


Bereikbaarheid

Kos is vanuit Nederland goed bereikbaar met het vliegtuig. In de zomer gaan er dagelijks meerdere directe vluchten van verschillende Nederlandse vliegvelden naar dit prachtige Griekse eiland. Op het eiland ligt het vliegveld zeer centraal op het eiland. Wanneer je geland bent ben dus vaak in maximaal een half uurtje bij jouw verblijf aangekomen. Op het vliegveld zijn ook verschillende verhuurbedrijven, waar je een auto kan huren. Vanaf dat moment kun jij gaan genieten van een welverdiende vakantie op het zonnige Kos.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabine Schmidt (@bine_dolfan) on