laptop op het strand

Een website beginnen in het buitenland? Zo doe je dat!

Het starten van een website in Griekenland, Nederland, de Verenigde Staten of bijvoorbeeld Zuid Afrika is eigenlijk allemaal gelijk. Er zijn verschillen qua taal en soms ook regels. De kern is echter overal gelijk. We bespreken het graag in deze blog.

Start met een goede domeinnaam

Ieder land heeft zijn eigen extensie. In Nederland is het .nl, in België is het .be en in Duitsland is het bijvoorbeeld .de. Het is mogelijk om een algemene extensie te kiezen zoals .com, .net, .shop of bijvoorbeeld .online. Wanneer je echter specifieke actief bent in een land is een extensie van het land erg handige. In Griekenland kies je dus voor de Griekse extensie. Wanneer je een horecazaak hebt of hotel wat zich op Nederlandse gasten richt zou een extra .nl en .be voor de hand liggen. Het geeft het bedrijf ook een goede uitstraling.

De hosting

Zorg naast een sterke domeinnaam voor een goede hosting. Doe dit bij een lokaal webhosting bedrijf. We bedoelen hiermee een webhosting bedrijf wat op de locatie van de doelgroep staat. Gaat het om Nederlandse klanten dan is een Nederlandse hosting handig. Bij een internationale doelgroep is het belangrijk om te kijken waar de meeste mensen vandaan komen. Kies daarnaast voor een content data network om te zorgen voor ondersteuning. Het is zo mogelijk om de site snel te houden. Iets wat steeds belangrijker wordt.

De site

Uiteraard moet er gekozen worden voor een goede webdesigner. Een persoon die de techniek en de uitstraling plus het design kan samensmelten tot een geheel. Het is dan mogelijk om een mooie site te krijgen. Het is verstandig om meerdere gesprekken aan te gaan en de site uiteindelijk ook te controleren. Denk aan een controle op basis van de snelheid en vriendelijkheid voor mobiele apparaten.

Geef een reactie