kasteel montgri costa brava

Bezoek Kasteel Montgri aan de Costa Brava

Aan de rand van het mooie dorp Toroëlla de Montgri zie je een grote berg met op de top een mooi kasteel. Dat kasteel heet Castell Montgri, niet te verwarren met de camping in de buurt met dezelfde naam. Dit kasteel is van ver buiten het dorp te zien, omdat het boven op de hoge berg staat. Wil jij tijdens je vakantie aan de Costa Brava wat actiefs doen, en hou je van een indrukwekkend uitzicht over de hele regio, dan is de wandeltocht naar Castell Montgri echt iets voor jou.

Wandeltocht naar boven

Het wandelen naar boven klinkt heel rustig, maar naarmate je verder boven komt, hoe moeilijker de wandeling wordt. Vanaf de rand van het dorp Toroëlla de Montgri begin je met een kiezelpad, wat later overgaat in een stenen pad. De laatste paar honderd meter is het echter wat meer klimmen en klauteren. Gemiddeld duurt de wandeling (of beter gezegd; hike) ongeveer twee uur. Eenmaal bovengekomen sta je pal voor het indrukwekkende kasteel. Het kasteel is gebouwd rond het jaar 1300 en is vandaag de dag toegankelijk voor publiek. Met een trap kun je zelfs naar de top van het kasteel. Op de top van deze berg heb je bovendien een prachtig uitzicht over de hele regio. Je ziet de Estartit op de achtergrond liggen, maar ook kilometers verder is goed te bekijken vanuit hier.

Neem drinken mee

Als je de tocht naar boven gaat maken, is het aan te raden om voldoende eten en drinken mee te nemen. Er is geen mogelijkheid tot het kopen van eten of drinken als je boven bent. Zeker op een warme dag is een koud flesje water of ander drinken geen overbodige luxe. Naast wat eten en drinken is een fotocamera ook een must-have. Het uitzicht vanaf de top is namelijk dusdanig mooi, dat wil je ongetwijfeld vastleggen op je camera.

Het kasteel ligt in de buurt van de campings El Delfin Verde en Camping Castell Montgri. Vanuit hier kijk je dagelijks uit op dit indrukwekkende kasteel, waardoor de drang om naar boven te gaan alleen maar groter wordt.

Geef een reactie