paspoort

Ben jij helemaal klaar voor je verre reis?

Een verre reis is iets om enorm naar uit te kijken. Je helemaal laten onderdompelen in een nieuw land, een nieuwe cultuur en kennismaken met nieuwe mensen. Een verre reis is heel wat anders dan een vakantie naar een zonnige bestemming in bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk. Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten als je een verre reis gaat maken. Of je nu gaat kamperen in Spanje, een Fly drive reis door Portugal gaat maken of all-inclusive gaat genieten in Turkije, een goede voorbereiding is essentieel. Wij helpen je graag met een aantal simpele tips.

Paspoort

Is je paspoort nog geldig? Zonder paspoort kun je namelijk het land niet in of uit. Als je een lange reis gaat maken, is het dus van belang dat je paspoort ook nog geldig is op de terugweg. In sommige landen is het zelfs verplicht om een paspoort te hebben dat op het moment van reizen nog minimaal zes maanden geldig is. Twijfel je of je het met je huidige paspoort gaat redden, zorg er dan voor dat je tijdig een verlenging aanvraagt.

Visum

In een aantal landen is het verplicht om een visum aan te vragen, wanneer je naar dit land reist. Neem als voorbeeld landen is Azië zoals Thailand en Vietnam. Een visum naar Thailand kun je bijvoorbeeld eenvoudig online aanvragen. Zo kun je zonder problemen van en naar dit mooie land reizen. Bekijk daarom online goed of je op jouw bestemming een visum nodig hebt.

Geld

Tijdens je reis ga je waarschijnlijk kosten maken. Het is dan ook belangrijk dat je de middelen hebt om te betalen in het buitenland. In veel landen is dit mogelijk met een creditcard. Zorg er voor dat je een creditcard bij je hebt die geschikt is voor het land waar je naar toe gaat en dat er voldoende saldo is. Je wil op reis natuurlijk niet in de moeilijkheden komen omdat je niet bij je geld kunt.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je deze dingen vooraf goed regelt, zodat je optimaal kunt genieten van je reis.

Geef een reactie