camperreis tips

3 belangrijke tips voor je eerste camperreis

Van plan om dit jaar een camperreis te maken? En is dit de allereerste keer dat je op reis gaat met een camper? Dan zal je veel leren tijdens deze vakantie, maar om je goed voor te bereiden geven wij 3 belangrijke tips voor je eerste camperreis!

1. Huur een betaalbare camper

Wij adviseren om je eerste camperreis altijd te maken met een huurcamper. Zo ervaar je de voor- en nadelen van op vakantie zijn met een camper. Mocht het goed bevallen, dan kan je een camper kopen. Campers zijn overigens vrij prijzig, waardoor dit voor de meeste mensen niet betaalbaar is. Ook dat kan een reden zijn om een camper te huren. Ga dus naar een camperverhuur in de buurt, bekijk de prijzen en vergelijk verschillende campers. Wil je een luxe camper huren? Of kies je voor een betaalbare camper? Wat je keuze ook is, het is altijd verstandig om prijzen te vergelijken.

2. Welke maat camper?

Voor het eerst met een camper rijden valt niet mee, daarom adviseren wij om voor je eerste camperreis een kleine camper te huren. Dit is niet alleen makkelijker rijden, maar is ook fijner met het zoeken van een parkeerplek. Als je met het hele gezin met de camper op reis wilt dan is het vaak nodig om een camper te kiezen met meer ruimte. Als je kan zouden wij kiezen voor een een kleinere camper, dat bespaart ook op de brandstofkosten.

3. Wat wordt de bestemming van je eerste camperreis?

Als je een camper hebt gekozen, dan moet je natuurlijk nog een bestemming kiezen voor je camperreis. Het fijne aan een camper is dat je de ultieme vrijheid hebt om te gaan en staan waar je zelf wilt. Je kan dus per dag bekijken waar je naartoe wilt, ideaal. Toch is het wel goed om te kijken naar bestemmingen en een soort van route als basis uit te stippelen.

Geef een reactie